KURSEVI I OBUKE

Pomoć i nega starih osoba, osoba sa invaliditetom i odraslih obolelih lica

Zašto izabrati ovo zanimanje?

negovateljiceZato što je svakom čoveku u nekom trenutku svog životnog veka neophodna pomoć drugog lica. Pomagati drugima je normalan životni proces i jedan od najhumanijih zanimanja. To zanimanje zahteva ljubav, pažnju, razumevanje, pomoć, strpljenje i još mnogo toga kako bi osoba kojoj je ta pomoć neophodna mogla da ima dostojanstven život. Ukoliko ste osoba koja se pronalazi u ovakvom vidu zanimanja, Centar za obrazovanje „Braća Stamenković“ i licencirana Ustanova socijalne i zdravstvene zaštite – Dom za smeštaj odraslih i starijih „SVT-TRIFUN“, vam nude mogućnost stručnog osposobljavanja za negu svih starijih osoba kojima je pomoć potrebna bez obzira da li oni bili nepokretni, polupokretni ili pokretni, bez obzira od čega bolovali i bez obzira gde bili.

Nakon ove profesionalne obuke koja se sastaji od praktične i teorijske nastave koja prati praktičnu nastavu, polaznik osim sertifikata koji je priznat u zemlji i inostranstvu, dobija i odlično znanje koje može da primeni u bilo kojoj situaciji i bilo gde, kako u stacionarnim ustanovama, tako i u kući samog pacijenta. Naši polaznici stečenim iskustvom i znanjem dobijaju mogućnost zaposlenja u nekoj od ustanova koje se bave tom delatnošću u zemlji i inostranstvu, jer polaznici osim obuke koju prolaze ulaze u sistem evidencije sertifikovanih negovatelja i gerontodomaćica. Svaki polaznik čini našu bazu podataka kojom će sve licencirane ustanove preko Udruženja domova moći da raspolažu prilikom zapošljavanja radnika.

Polaznici koji već imaju iskustva u ovom poslu dobijaju mogućnost ubrzanog kursa, polaganje završnog testa i dobijanje sertifikata ili samo polaganje završnog testa i dobijanje sertifikata, što zavisi od stepena znanja koju kandidat već poseduje. Zato smo omogućili obuku u različitom trajanju i fondu časova, kako bi na kraju završenog kursa i dobijanja diplome svi kandidati izašli sa jednakim kvalitetom znanja i iskustva. Sertifikat koji dobijate na kraju vam je kao pasoš ili lična karta u poslovnom svetu. Od nas dobijate priručnik koji će vam biti ne samo literatura nego i podsetnik i saveznik bilo kad i bilo gde u svakom trenutku, a ne samo jedna od klasičnih literatura koja će vam skupljati prašinu.

Cena obuke:

Cena ubrzane obuke u trajanju od 160 školskih časova ili 120 radnih sati sa završnim testom i izradom sertifikata je 29.900,00.

Kompletna obuka sa teorijskom nastavom u trajanju od 3 meseca (400 školskih časova ili 300 radnih sati) zajedno sa završnim testom i izradom sertifikata je 59.900,00.

Kompletna obuka sa teorijskom nastavom u trajanju od 6 meseci (800 školskih časova ili 600 radnih sati) zajedno sa završnim testom i izradom sertifikata je 89.900,00.

Za one koji imaju više iskustva u ovom poslu i koji pokažu da zadovoljavaju kvalitet znanja koji naš sertifikat nosi, mogu da polazu samo završni test i dobiju sertifikat.

Način plaćanja:

Dajemo vam mogućnost plaćanja u tri ili više jednakih rata što zavisi od dužine obuke koja vam je neophodna.

Prijava i upis kandidata:

Kandidati počinju sa obukom najkasnije 7 dana od dana upisa na kurs. Nakon prijave upućuju se na predavača koji počinje obuku u jednom od 3 objekta Doma „SVT-TRIFUN“. Teorijska nastava se odvija uporedo sa praktičnom u prostorijama doma i u prostorijama Centra za obrazovanje Braća Stamenković.

Upis se može izvršiti:

  • lično u prostorijama škole Braća Stamenković na adresi Mitropolita Petra 8, Beograd, radnim danima od 9č do 15č.
  • putem i-mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • putem veb-sajta: www.bracastamenkovic.edu.rs – u odeljku Kontakt
  • putem telefona:011/276-44-28

Prilikom upisa dostaviti:

  • Kopiju važeće lične karte
  • Poslednje stečenu diplomu redovnog obrazovanja

Kandidati koji počinju sa obukom neophodno je da imaju:

  • Uniformu
  • Klompe
  • Važeću sanitarnu knjižicu

ONO ŠTO NAS IZDVAJA OD DRUGIH JE ŠTO NAKON ZAVRŠENOG KURSA KOJI PODRAZUMEVA POLAGANJE PRAKTIČNOG I TEORETSKOG DELA, DOBIJATE MEĐUNARODNO PRIZNAT SERTIFIKAT O STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI SA KOJIM MOŽETE RADITI KOD NAS ILI BILO GDE U SVETU.

Upis sertifikata (diplome) u radnu knjižicu se vrši preko Nacionalne službe za zapošljavanje, direktno u dosije kandidata. Uslov za to je da se kandidati nalaze na evidenciji nezaposlenih lica NSZ-a.

„Kako starim sve manje obraćam pažnju na ono što ljudi pričaju.
Sada samo gledam ono što oni rade.“